Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Week van de Vooruitgang - Kinderen in de lift

12 september 2017 - Elke dag zet Stedenband Tilburg-Matagalpa zich in voor mensen in ontwikkelingslanden die het moeilijk hebben. Dat is en blijft belangrijk. Maar laten we niet vergeten dat er de afgelopen jaren enorm veel is bereikt. Bijvoorbeeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. En die zijn vandaag een heel stuk gezonder, rijker en slimmer dan twintig jaar geleden. Ze overleven veel vaker hun eerste levensjaren, ze leven minder vaak in extreme armoede en ze gaan vaker en langer naar school.ge3

Tijdens deze Week van de Vooruitgang vraagt onze Stichting samen met World’s Best News aandacht voor wat er de afgelopen jaren voor kinderen in ontwikkelingslanden is bereikt. Een van de grootste successen

Lees meer...

Winst geboekt

29 augustus 2017 - Hulde aan Stichting Boek winst! Dankzij hun prachtige voorraad boeken, die via ons netwerk overigens regelmatig wordt aangevuld, konden wij voor ruim 900 euro boeken verkopen op de Tilburgse boekenmarkt. De geboekte winst gaat naar microkrediet voor vrouwen. Meer boeken zijn altijd welkom!

5 september 2017 - En ook bij de Tilburg Ten Miles lukte het weer om de ingekochte rozen met 'vette' winst te slijten aan het publiek. Dit keer is de opbrengst - bijna 2.000 euro - voor de koffieboeren.

Zonnesteen maakt ruim 2.300 euro over

Ook op sbo Zonnesteen zijn de euro's geteld. Ruim 2300 maakte de school over naar de Stedenband. Dit brengt het totaal van de scholenacties op 18.500 euro. Dank aan alle kinderen en de sponsors!

Koolhoven zamelt 8.800 euro in

15 juni 2017 - En openbare basisschool Koolhoven doet er nog een schepje bovenop: bijna 9.000 euro voor scholen in Matagalpa. Behalve nieuwe lokalen worden er ook scholen opgeknapt die er slecht aan toe zijn, waardoor ze niet meer aantrekkelijk of veilig zijn voor de kinderen en niet meer geschikt om normaal les te geven (denk aan niet functionerend elektra of sanitair).

Panta Rhei haalt 7.500 euro op

15 juni 2017 - Openbare basisschool Panta Rhei heeft dit jaar 7.500 euro opgehaald met de sponsorloop en feestavond. Een prachtige bijdrage aan beter onderwijs in Matagalpa, waar onze partners onder andere een nieuw, multifunctioneel lokaal willen bouwen in de gemeenschap Waswalí Abajo, zodat ook daar straks alle kinderen naar school gaan.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706