Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Vuelta a Matagalpa (fietstocht)

vuelta jongenDe milieuwerkgroep organiseert sinds 2000 elk jaar vlak na de zomervakantie een meer-dan-milieu-fietstocht in de omgeving van Tilburg. Omdat men in het land van onze zusterstad Spaans spreekt hebben we gekozen voor een herkenbare naam die bij veel fietssportievelingen het hart sneller doet kloppen: de Vuelta. Elk jaar kiezen we vanuit Tilburg een andere windrichting. Aan de start, onderweg, en rondom het eindpunt geven we op diverse manieren interactieve informatie die een duidelijke link laat zien tussen ons milieu in/om Tilburg, en dat in/om Matagalpa.

Onderweg worden deelnemers getrakteerd op diverse ‘uitjes’. Ook zijn er cafés langs de route. Op het eindpunt wordt een quiz gehouden met vragen die betrekking hebben op de gereden route.

 

2007vuelta Henk KuiperMet de "Vuelta a Matagalpa" wil de milieuwerkgroep aandacht vragen voor de milieusituatie in Nicaragua en tevens fondsen werven voor het project dat zij in Matagalpa ondersteunt.
Deelname aan de Vuelta a Matagalpa staat open voor iedereen die ervan houdt een zondag lekker buiten op de fiets door te brengen. Wij proberen de Vuelta steeds langs mooie en onverwachte Brabantse plekjes te voeren, zodat de deelnemers zich verbazen over onbekende stukjes natuur zo dichtbij Tilburg.
De Vuelta a Matagalpa vindt jaarlijks plaats op een zondag medio/eind september. Voor meer informatie en aanmelding kijk bij Agenda.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706