Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Geboortebos hier, geboortebos daar

geboortebosplaketteIedere derde woensdag in maart vindt in Nederland de "Nationale Boomfeestdag" plaats. In 2007 werd in Tilburg de 50ste boomfeestdag gevierd met het planten van de eerste boom voor  het zg. "Geboortebos", gelegen op een perceel vlak naast het Noorderbos te Tilburg. Een maand ervoor heeft burgemeester Ruud Vreeman ook in Matagalpa een eerste boom geplant. Ook daar is nu dus een geboortebos ontstaan! In het geboortebos kunnen Tilburgers bomen adopteren. Een leuke gedachte bij de geboorte van een kind!

Het bijzondere aan het Tilburgse geboortebos is dat de gemeente via de stedenband voor iedere geboorteboom in Tilburg ook bomen heeft geplant in Matagalpa.

 

foto geboortebosElk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde groene wereld. Ons geboortebos begint al een echt bos te worden, voor nieuwe wereldburgers. Na verloop van jaren zullen de individuele bomen niet herkenbaar meer zijn, maar de jaarlijks geplaatste plaquettes met daarop de namen en geboortedata van de kinderen zullen dan dé geboortemonumenten zijn. Leuk om eens langs te fietsen. Iedereen kan voor € 27,50 meedoen aan deze vorm van bosbouw. De ouders krijgen een geboortecertificaat als aandenken en ontvangen een uitnodiging om voor hun kind een boom te planten. Eén keer per jaar worden alle geboortebomen op feestelijke wijze geplant: op de 2e zaterdag van november.       Meer informatie over het Tilburgse geboortebos en de aanmeldingsprocedure kunt u vinden op de site van de Stichting Nationale Boomfeestdag (www.boomfeestdag.nl), maar u kunt ook met de milieuwerkgroep van de stedenband contact opnemen.  

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706