Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Kinderarbeidvrije zone in Matagalpa

Kinderarbeidvrije zones in Midden-Amerika from Stedenband Tilburg-Matagalpa on Vimeo.

 

 

Vertaling van de Spaans gesproken tekst:
Miguel droomde altijd van een leven als andere kinderen. Maar omdat zijn vader er niet was, moest hij op jonge leeftijd al werken om zijn moeder te helpen het gezin te onderhouden.

Miguel heeft vier jaar onderwijs gemist, maar nu gaat hij weer naar de middelbare school. Hij doet erg zijn best. Hij wil automonteur worden en zo een toekomst opbouwen.

Kinderarbeid is een feit in Nicaragua, maar de overheid en allerlei organisaties doen er alles aan om dit uit te roeien.

De moeder van Miguel wil ook graag dat hij vooruit komt en een beter leven krijgt.

Ingrid uit Matagalpa hielp haar moeder thuis bij het maken en verkopen van tortilla's. Ook zij wilde graag naar school. Ze wil onderwijzeres worden en andere kinderen leren lezen en schrijven. Ook haar moeder vindt het beter als ze naar school gaat.

De Nicaraguaanse organisatie FODEL is in acht steden een campagne begonnen om te komen tot kinderarbeidvrije zones. Hierdoor zijn er steeds minder kinderen die werken en meer kinderen die naar school gaan. De campagne richt zich onder andere op de ouders.

De organisatie Hormiguitas richt zich helemaal op de realisatie van het millenniumdoel 'Alle kinderen naar school' en geven hen huiswerkbegeleiding.

Alleen door de samenwerking tussen overheden, vakbonden, organisaties en bedrijven kunnen kinderen en jongeren veilig opgroeien en zich ontwikkelen.

De Stedenband Tilburg-Matagalpa en het Comité Mano Vuelta ondersteunen de campagne 'Stop Kinderarbeid'. Kinderen moeten kind kunnen zijn en naar school kunnen gaan, dat is beter voor de toekomst van Nicaragua.

Het leven van Ingrid en Miguel is erg veranderd. Ze lopen minder gevaar, kunnen zich ontwikkelen en hebben nu ook tijd voor leuke dingen.

 

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706