Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Microkrediet

Via de Nicaraguaanse organisatie FUMDEC (Fundación Mujer y Desarollo Económico Comunitario) ondersteunt de Stedenband het project 'Microkrediet voor Vrouwen in Matagalpa'. Vrouwen in de stad en de omgeving van Matagalpa kunnen zich aanmelden bij FUMDEC. Zij vormen een groep, krijgen een training en begeleiding en komen, als zij dit goed doorlopen hebben, in aanmerking voor een kleine lening. Met deze lening krijgen deze vrouwen de kans om hun bestaan vorm te geven en op kleine schaal een bedrijfje op te zetten of uit te breiden.

Impulsis steunt microkredietproject

13 november 2015 - Impulsis steunt het microkredietproject in Matagalpa. De organisatie, ondergebracht bij ICCO, legt 6.000 euro bij het bedrag van 12.000 euro dat de vrouwengroep van de Stedenband al had ingezameld. Partnerorganisatie Fumdec kan nu een nieuwe groep van 400 vrouwen scholen en ondersteunen. Geld voor de kredieten regelt Fumdec zelf via instanties in Nicaragua. Een mooie vorm van samenwerking!

Onze steun, uw steun

Door niet alleen een lening te verstrekken, maar de vrouwen ook op te leiden en te ondersteunen bij het regelen van financiële zaken, krijgen zij meer zelfvertrouwen. Zo zijn de vrouwen in staat niet alleen zichzelf te ontwikkelen, maar ook hun gezin en familie te onderhouden en kan er structureel gewerkt worden aan de toekomst.
Om dit alles te kunnen realiseren hebben wij uw hulp nodig. U kunt uw donatie storten op bankrekening: NL53 RABO 0170 2385 63 t.n.v. Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa o.v.v. microkrediet.
Uw gift is aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

brandhoutMercadoCampesino2
EditaMercadoCampesino
Editarekentaf
1/3 
start stop bwd fwd

Succesverhalen

De organisatie FUMDEC stuurde ons een aantal verhalen van vrouwen die meedoen met het microkredietproject. Het effect op hun leven is indrukwekkend.

Lees meer...

Samenwerking met Rabobank Tilburg e.o.

In 2010 is Rabobank Tilburg e.o. via de Stedenband Tilburg-Matagalpa gestart met het ondersteunen van FUMDEC. Bij FUMDEC krijgen vrouwen een training en komen zij, als zij die goed doorlopen hebben, in aanmerking voor een kleine lening. Met deze lening krijgen de vrouwen de kans om hun bestaan vorm te geven door een klein bedrijf op te zetten.

rabobanklogoFUMDEC heeft 700 kansarme vrouwen in de stad en de omgeving van Matagalpa bereikt en werkt hard aan de verbetering en versterking van haar organisatie. De Rabobank heeft het project van 100.000 dollar gehonoreerd, waarvan 40.000 bestemd was voor scholing en 60.000 als krediet werd uitgezet. Dit bedrag is inmiddels terugbetaald aan de Rabobank Foundation.

 

Samenwerking Kwidam sportschool voor vrouwen

Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan heeft 'Kwidam sportschool voor vrouwen' vijf jaar lang het Microkredietproject voor vrouwen in Matagalpa (Nicaragua) ondersteund. De sportschool organiseerde tot en met april 2013, in samenwerking met de vrouwengroep van de Stedenband, elk kwartaal een activiteit.

In totaal hebben al deze activiteiten ruim 14.000 euro opgeleverd voor het Microkredietproject, een geweldig resultaat. Dank aan Kwidam en aan alle deelnemers en vrijwilligers.

Voor meer informatie over de sportschool zie Kwidam.

 

 

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706