Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Vrouwenwerkgroep

COLECTIVO DE MUJERESVrouwen nemen binnen de Stedenband Tilburg-Matagalpa een eigen plaats in. Het begon allemaal, jaren geleden, met een uitwisseling van ideeën tussen de vrouwenorganisatie Colectivo de Mujeres in Matagalpa en de vrouwenwerkgroep binnen de Stedenband in Tilburg.

De vrouwenwerkgroep oftewel werkgroep Mujeres organiseert activiteiten in Tilburg en steunt een aantal projecten in Matagalpa.

Boottochtje in de Piushaven t.b.v. het project Microkrediet

Zaterdag 27 september meerde de boot af met aan boord 28 passagiers, de schipper John en een muzikant met trekharmonica plus gitaar, eveneens John genaamd.

muzikantDe weersvoorspellingen waren optimaal, hoewel we bij het 'inschepen' nog te maken hadden met dikke flarden mist. Ondanks dat had iedereen veel zin in de rondleiding door de haven en een deel van het kanaal, door schipper John, die werkelijk alles afweet van Piushaven, "Levende Have", van het ontstaan en de geschiedenis en ook van de monumentale boten die in de Piushaven voor anker liggen.
Muzikant John had voor ons een leuk repertoire in petto, waarbij hij enthousiast enige liederen ten gehore bracht van Koos Speenhof, Rotterdamse volksdichter van tijd de rond de 18de naar 19de eeuwwisseling. Met zoveel vrouwen aan boord was John zich bewust van het grote risico dat hij nam om overboord gekieperd te worden!
Na de haven werd de draaibrug voor ons open gedraaid en voeren we het kanaal op waar we gelegenheid hadden om een broodje te eten en waar John de boot vastlegde onder een viaduct, een geweldige plaats om zelf enkele liedjes te zingen omdat het onder het viaduct zo fantastisch klinkt.
Daar, onder het viaduct, bedankten wij John en John met een vogeltje uit Nicaragua. Zij hadden deze boottocht mogelijk gemaakt, zodanig dat wij ook een bedrag overhielden voor ons project.
De werkgroep was blij met een opbrengst van bijna 200 euro en een heel gezellige ochtend waarbij de mist optrok toen we de boot verlieten.bootje1

Projectgroep Microkrediet
Cil, Trees, Monique en Len

Foto's Cil de Vries

 

Kookworkshop olv Luisa Blandon

2012-09-22--kookworkshop-haDe Kook Workshop Nicaraguaanse Tapas olv Luisa Blandon Rizo was een groot succes. Ruim 25 mensen zijn zaterdag enthousiast aan het kokerellen geslagen. Bakbananen compleet met schil de pan in, groene bananen frituren, bonen vermalen tot een ‘tapenade’…allerlei typische Nicaraguaanse gerechten zagen in de keuken van SEW het licht. De opbrengst van de kookworkshop was € 653,35 een puik resultaat.  

Vrouwen werven online fondsen

Enkele vrouwen van de Stedenband zijn via het programma Alvarum met een inzamelingsactie gestart voor het microkredietproject. Klik hier voor meer info.

Wandelen met Kwidam en de boswachter

Zaterdag 1 oktober trokken 20 mensen olv Boswachter Tineke Harlaar het natuurgebied de Brand in Udenhout in. Het weer zat mee en zo gingen we enthousiast op zoek naar boomkikkers die zich schuilhielden  in de struiken. We spotten groene kikkers en bruine padden in allerlei soorten en maten en leerden dat groene kikkers ook blauw kunnen zijn en dat libellenlarven op kikkers lijken en zich in de modder schuil houden.  

Lees meer...

Varen brengt ruim 400 euro op

Varen op het kanaal voor het microkredietproject Matagalpa in Nicaragua heeft 439 euro opgebracht!

Varen op het kanaal was een nat gebeuren. Toch waren de meeste deelnemers aan deze activiteit als echte bikkels aanwezig. Na een rustige tocht door de haven waar John la Haye van Stichting Tilburg te Water met verve vertelde over de boten en de wonderlijke natuur zo dicht bij het centrum van de stad, hebben we aangelegd onder de brug.

Lees meer...

20 jaar Casa Materna 29-10-2011

20 jaar Casa Materna op het Pieter Vreedeplein groot feest

Zaterdag 29 oktober werd het Pieter Vreedeplein omgebouwd tot een feestplein: een waslijn met doeken vol verhalen en foto’s van Casa Materna in Matagalpa, Nicaragua, fleurden het plein op. Raldo Neven van NevenFotografie installeerde zijn ‘studio’ voor The Sting, die voor de elektriciteit garant stond. Omdat Casa Materna het mogelijk heeft gemaakt dat gedurende de afgelopen 20 jaar meer dan 15.000 vrouwen veilig konden bevallen van gezonde kinderen, werden Tilburgers getrakteerd op, geen beschuiten, maar lange vingers met muisjes.

Lees meer...

De spinningmarathon 20-11-2011

Zondag 20 november 2011 om half elf uur ’s ochtends arriveerden de eerste enthousiaste fietsers en fietsters voor de spinningmarathon, die voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd werd door Vrouwensportschool Kwidam en de projectgroep microkrediet van de vrouwengroep van de Stedenband Tilburg - Matagalpa.  

Lees meer...

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706