Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

De spinningmarathon 20-11-2011

Zondag 20 november 2011 om half elf uur ’s ochtends arriveerden de eerste enthousiaste fietsers en fietsters voor de spinningmarathon, die voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd werd door Vrouwensportschool Kwidam en de projectgroep microkrediet van de vrouwengroep van de Stedenband Tilburg - Matagalpa.  

 

Drieënhalf jaar geleden heeft Vrouwensportschool Kwidam bij gelegenheid van haar twintigjarig bestaan besloten om vijf jaar lang het microkredietproject in Matagalpa te ondersteunen. Een bijzonder initiatief voor een bijzonder project. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan het microkredietproject, inmiddels vast en zeker bekend bij de lezers van ¡Cómo No!.  Een veertigtal deelnemers hebben zich niet alleen van hun sportiefste kant laten zien, maar hadden zich ook nog laten sponsoren door familie en vrienden om weer een mooi bedrag bij elkaar te fietsen. Dit jaar is er meer gefietst dan gesponsord. De topper was Louise Donjacour die vijf uur achtereen op de pedalen heeft gestaan. Ook uitzonderlijk waren Henny en Inge Leiden die helemaal naar het zuiden waren afgezakt om mee te spinnen voor het project. Uiteindelijk hebben 44 mensen zeventig uur gefietst.  Het was een bijzonder geslaagde dag. De sfeer was heel ontspannen ondanks, of misschien wel dankzij de grote inspanning van de fietsers.

Dank je wel trainsters van Kwidam voor de enthousiaste begeleiding, jullie voerden ons tot grote hoogte!   Volgend jaar is de finale marathon en dat moet een grote klapper worden. Wie al een nieuwe agenda heeft aangeschaft schrijft nu met hoofdletters bij 18 november 2012: SPINNINGMARATHON bij sportschool Kwidam, ten behoeve van het microkredietproject in Matagalpa. Van een dergelijke sportieve dag hoeft niemand spijt te hebben. Integendeel.   De opbrengst van de spinningmarathon is € 655,50. Al met al een mooi resultaat.   De eerst volgende activiteit bij Kwidam is de bridgedrive op zondag 22 januari 2012.   Wil je meer informatie over het microkredietproject? Zie: www.tilburg-matagalpa.nl/vrouwen. Wil je meer informatie over Kwidam? Zie: www.kwidam.nl  

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706