Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

Wandelen met Kwidam en de boswachter

Zaterdag 1 oktober trokken 20 mensen olv Boswachter Tineke Harlaar het natuurgebied de Brand in Udenhout in. Het weer zat mee en zo gingen we enthousiast op zoek naar boomkikkers die zich schuilhielden  in de struiken. We spotten groene kikkers en bruine padden in allerlei soorten en maten en leerden dat groene kikkers ook blauw kunnen zijn en dat libellenlarven op kikkers lijken en zich in de modder schuil houden.  

 

De bijzondere inktzwammen die we in allerlei poses tegenkwamen zorgden voor de nodige hilariteit. De boscoctails, samengesteld uit verschillende blaadjes en zaden, leverden zeer verschillende parfums op die snuivend en gnuivend met elkaar werden uitgewisseld en vergeleken.  Een prachtige tocht die mede dankzij Tineke tot nieuw kijken, luisteren en ruiken heeft geleid en werd afgesloten op een zonnig terras.  

De opbrengst van deze activiteit was € 130,00 wat ten goede komt aan het microkredietproject voor vrouwen in Matagalpa, Nicaragua.   Vrouwensportschool Kwidam hartelijk dank hiervoor!!

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706