Alle kinderen naar school
Stop kinderarbeid
Microkrediet voor vrouwen
Duurzame koffie, eerlijke prijs
Jongeren leren een vak
Eerlijke handel
Een zeker inkomen voor gezinnen
Moeder- en kindzorg

20 jaar Casa Materna 29-10-2011

20 jaar Casa Materna op het Pieter Vreedeplein groot feest

Zaterdag 29 oktober werd het Pieter Vreedeplein omgebouwd tot een feestplein: een waslijn met doeken vol verhalen en foto’s van Casa Materna in Matagalpa, Nicaragua, fleurden het plein op. Raldo Neven van NevenFotografie installeerde zijn ‘studio’ voor The Sting, die voor de elektriciteit garant stond. Omdat Casa Materna het mogelijk heeft gemaakt dat gedurende de afgelopen 20 jaar meer dan 15.000 vrouwen veilig konden bevallen van gezonde kinderen, werden Tilburgers getrakteerd op, geen beschuiten, maar lange vingers met muisjes.

 

Er zijn meer dan 1500 lange vingers uitgedeeld door twee wandelende ‘tafeldames’  in vrolijke rode Nicaraguaanse jurken. Informatiefolders waren te krijgen bij een kinderwagen versierd met ballonnen en bij een ijscokar.   Op het feest waren Kabouter Plop en Kabouter Kwebbel te gast. Ieder die dat wilde, jong en oud, kon met hen op de foto. En dat waren er velen. Ook Boef en de Gelogeerde Aap kwamen nog een uurtje langs. Het waren vooral jongeren die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om met hen op de foto te gaan. De enthousiaste fotograaf heeft zijn handen vol gehad. Veel mensen zijn naar huis gegaan met een prachtfoto. Een klein meisje bleek geweldig blij met de foto van haar en Plop en Kwebbel. Ze kwam terug om aan kabouter Kwebbel het lijstje te laten zien dat ze voor deze foto speciaal had mogen kopen.  

In Matagalpa zijn medewerkers van Casa Materna getrakteerd op een feestelijke conferentie. Dit was de eerste keer dat de medewerkers uit de comunidades, de gehuchten uit de gehele provincie Matagalpa elkaar ontmoetten. In de stad Matagalpa hebben de media vóór en op zaterdag 29 oktober eveneens veel aandacht besteed aan deze 20-ste verjaardag.

Contact | Steun ons | Colofon

Copyright © 2015 Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa - bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706