logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

 • slide 0
  Vriendschap
 • slide 1
  Alle kinderen naar school
 • 2
  Stop kinderarbeid!
 • 3
  Microkrediet voor vrouwen
 • 4
  Koffieproject

 Wat wij doen

gg nl01

Activiteiten in Tilburg en projecten in Matagalpa: onderwijs, microkrediet voor vrouwen en koffieboeren. Lees meer

 Actueel

gg nl01

Laatste nieuws en de agenda met activiteiten. Kijk hier voor nieuwsbrieven. Lees meer

 Wat doe jij?

gg nl01

Het werk van de stedenband is mogelijk door steun van velen. Wil je weten hoe jij kunt helpen? Lees meer

b31286fd 02e4 40d8 ac30 5320577fb160De Stedenband Tilburg-Matagalpa - die dit jaar 40 jaar bestaat - is al meer dan een jaar op zoek naar een betaalbare winkelruimte. Het idee is om daar koffie uit zusterstad Matagalpa (Nicaragua) te gaan verkopen plus goede kwaliteit tweedehands boeken.

Coördinator Miranda van der Klaauw licht toe: “We willen minder afhankelijk zijn van subsidie en met sociaal ondernemen meer eigen inkomsten genereren. Onze onderneming Café Matagalpa loopt goed, maar we zouden deze (h)eerlijke koffie op een veel meer zichtbare plek aan de man/vrouw willen brengen, zodat we verder kunnen groeien.”

De combinatie met boeken is ingegeven door de samenwerking met partner Boek winst uit Rijen. Van der Klaauw: “Boeken gaan goed samen met koffie. Wat ik voor me zie is een grote leestafel in de zaak, waar klanten onze koffie kunnen proeven én in een boek kunnen bladeren. En als ze dan met een pak koffie en een goed boek weer naar huis gaan, is iedereen blij!”

De winkel kan ook dienen als

ontmoetingsplaats, stageplek en om te vertellen over het werk van de stichting en de projecten in Matagalpa. De coördinator droomt verder: “Hopelijk kunnen we een paar mooie foto’s ophangen, wie weet een lekkere hangmat of een mooie schommelstoel en we draaien natuurlijk muziek uit Latijns Amerika.”

De opbrengst van de ondernemingen gaat naar het werk van de stichting in Tilburg en naar de projecten in Matagalpa. Daar worden ondersteund: projecten voor kansarme kinderen en jongeren, ondernemende vrouwen met microkrediet en kleine koffieboeren die koffie verbouwen met behoud van het ecosysteem in de bergen.

Ken je of heb je een ruimte die past bij de droom van de Stedenband? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De winkelruimte hoeft niet in hartje centrum te zijn en ook niet heel groot (ongeveer 50 m2). De beste tips maken kans op een jaar lang gratis koffie!