logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

mural panta rhei2December 2021 - De gemeente Tilburg heeft ons laten weten dat onze subsidieaanvraag is gehonoreerd. De komende twee jaar ontvangen we 30.000 euro per jaar voor ons Stedenband-programma. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn: de onderwijsprojecten op Tilburgse en Matagalpese scholen; het koffieproject in Matagalpa en de verkoop van koffie in Tilburg; verder werken aan het Netwerk Tilburg4GlobalGoals, o.a. in het weekend van de Tilburg Ten Miles en een vernieuwend project rond armoede.

Met armoedebestrijding heeft men in Nicaragua veel ervaring en boekt men resultaten. Vandaar het voorstel om Nicaraguaanse experts uit te nodigen om hun licht te laten schijnen op de problematiek in Tilburgse wijken. Daarbij zullen we samenwerken met partners als de gemeente, ContourdeTwern en andere organisaties die hier in Tilburg mee bezig zijn.

 

De gemeente Tilburg stelt als voorwaarde aan subsidies boven de 25.000 euro dat deze impactgericht zijn. Dat wil zeggen dat wij de effecten van onze activiteiten intensiever moeten monitoren. Een nieuwe uitdaging, maar zeker een die interessant is en ons werk alleen maar relevanter maakt.