matagalpa motor kleinFebruari 2022 - Stichting Boek winst en de Stedenband Tilburg-Matagalpa werken al jaren samen. Jaarlijks wordt eind augustus op de Tilburgse boekenmarkt Rond het Paleis een mooie boekenkraam neergezet, waarin de vrijwilligers van de Stedenband hun best doen om zoveel mogelijk boeken aan de man/vrouw te brengen. Met een continue inzameling van boeken dragen zij ook bij aan de opbouw van de voorraad van Boek winst. In 2014 bezocht Frank Tofield van Stichting Boek winst met zijn oranje zijspan enkele projecten van de Stedenband in Matagalpa.

Matagalpa is een stad in Nicaragua waar veel arabica koffie wordt verbouwd. Deze koffie is onder de naam Café Matagalpa nu ook verkrijgbaar in Tilburg én bij Boek winst. Café Matagalpa is een sociale onderneming van de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Dit betekent dat de winst terugvloeit naar de stichting en naar projecten van Matagalpese koffiecoöperaties. Deze coöperaties exporteren biologische fairtrade koffie van hoge kwaliteit, geproduceerd door kleine koffieboeren die werken onder eerlijke en duurzame omstandigheden.

Boekenverkoop 20 februari

Op zondag 20 februari kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee op uw gemak rondkijken in de opslag van Stichting Boek winst. In de hal werkt Stichting Boek winst samen met Harmonie Vlijt en Eendracht om voor u een goed gesorteerde en inmiddels zeer uitgebreide, alfabetisch gerangschikte collectie aan te bieden. Tussen 11 en 16 uur kunt u terecht om in de boekenvoorraad te snuffelen. De opbrengst van de boekenverkoop komt volledig ten goede aan Harmonie Vlijt en Eendracht en het koffieproject van de Stedenband Tilburg-Matagalpa.

De boeken kosten 2 euro per stuk, voor 5 euro neemt u drie boeken mee naar huis. Naast romans en thrillers is er in de loods een uitgebreid aanbod aan kookboeken, kunstboeken en andere non-fictie boeken te vinden. Kinderboeken en strips zijn te verkrijgen voor 1 euro per stuk, drie voor 2 euro.

De opslagloods aan de Hoofdstraat 135a te Rijen is niet met de auto bereikbaar; voor fietsen is een beperkte stallingsruimte. De opslag is ruim genoeg om op een veilige manier te snuffelen. Natuurlijk worden COVID-19 regels in acht genomen volgens de actuele regels van de Rijksoverheid.

Bij stichting Boek winst zijn gelezen boeken altijd welkom. Ook kunt u deze inleveren bij de Stedenband in wijkcentrum 't Sant. Meer weten over Boek winst? Klik hier.