IMG 3327April 2022 - Café Matagalpa: eerlijke koffie voor een betere toekomst. Want door het drinken van Café Matagalpa zorg je er niet alleen voor dat de boeren een eerlijke prijs krijgen, je steunt ook de Stedenband Tilburg-Matagalpa. En dat mag heel Tilburg weten! Daarom zijn wij druk bezig om deze koffie bekender te maken; samen vormen we het marketing-team van Café Matagalpa.
Sinds februari zijn we bezig met het schrijven van een marketingplan, waar we onder andere de doelgroep opnieuw bepaald hebben: jongvolwassenen van 25 tot 45 jaar. Nu we weten wat de doelgroep is, zijn we aan het achterhalen waar zij van houden, wat ze lezen, waar ze naar kijken, wat ze belangrijk vinden en wat ze doen op social media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Zodra we dit hebben kunnen achterhalen, kunnen we werken aan onze website, een nieuw logo, aansprekende verpakkingen en mogelijk een uitbreiding van ons productportfolio.
De volgende stap zal zijn om de naamsbekendheid van Café Matagalpa te vergroten. Met de juiste communicatie op met name social media gaan we proberen zoveel mogelijk mensen uit Tilburg en omstreken bekend te maken met Café Matagalpa en ze naar de website van Café Matagalpa leiden, waar ze dan hopelijk onze koffie kopen.
Naast alle online communicatie zullen we ook inzetten op andere activiteiten waar we de koffie onder de aandacht kunnen brengen, zoals de Panta Rhei sponsorloop en feestavond. Maar we zouden ook kunnen denken aan flyers, samples en promotie op markten. Neem binnenkort eens een kijkje op de website van Café Matagalpa of bezoek een van onze activiteiten. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!
 
Martine van Ham & Menno Buitendijk