logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

02H 27752073 1027001220770929 6932507245507113630 n 2Twee in Tilburg veel gestelde vragen de afgelopen tijd - is het niet expliciet, dan toch impliciet. De redactie van ¿Qué Pasa? legde ze voor aan de coördinator van de stichting.
 
Waarom zou je tegenwoordig nog vrijwilligerswerk doen voor Nicaragua? Het land heeft immers de diplomatieke banden met Nederland verbroken.
"De situatie in Nicaragua is momenteel niet gemakkelijk, maar dat is geen reden om niets te doen. In Matagalpa wonen onze vrienden; de partners met wie we samenwerken en die zich inzetten om het leven van kansarme groepen mensen te verbeteren. Dat is hun én onze motivatie voor het werk dat we doen. Met beter onderwijs gaan we kinderarbeid en schooluitval tegen. We zorgen ervoor dat vrouwen een kleine onderneming kunnen opzetten en daarmee inkomsten voor hun gezin genereren. En we dragen eraan bij dat koffieboeren hun koffie ook in de toekomst kunnen blijven verbouwen in het ecosysteem waarin ze leven."
"Overigens hebben we klussen voor vrijwilligers met verschillende talenten. We kunnen schrijvers gebruiken, ondernemers, communicatiespecialisten en organizers. Lijkt het je leuk om iets te doen? Neem dan contact met ons op!"
 
Waarom zou je je inzetten voor de Global Goals? Dat is iets bedacht door de heren multinationals in Davos (World Economic Forum) die de wereld regeren.
"Dat klopt niet. De Global Goals zijn een initiatief van de Verenigde Naties en de doelen zijn aanvaard door alle landen van de wereld samen. Deze landen streven er ook allemaal naar om de wereld eerlijker en duurzamer te maken. Onze Stedenband gebruikt de doelen om aan te geven dat onze projecten eraan bijdragen. Wat wij doen op scholen hoort bij doel 4: Kwaliteitsonderwijs. De ondersteuning die wij bieden aan vrouwen en koffieboeren (m/v) past bij doel 8: Eerlijk werk en economische groei en bij doel 5: Gendergelijkheid. Bovendien raakt het werk van de koffieboeren - evenals het drinken van hun koffie! - aan doel 12: Verantwoorde consumptie en productie en aan doel 13: Klimaatactie. Wat wij samen teweegbrengen drukt doel 17 uit: Partnerschap."
IMG 4857"Samen kunnen we een eerlijke en duurzame wereld bereiken. Dat geldt voor alle landen en steden en in ons geval in het bijzonder voor Tilburg en Matagalpa.
 
Sluit je aan en draag dit mooie Global Goals-speldje. Het is voor 2,50 euro verkrijgbaar bij de Stedenband."