logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

voetafdrukJuli 2022 - Dit jaar konden de leerlingen van obs Panta Rhei weer volop genieten van de Matagalpa-weken. Een speciaal gemaakt educatief project, de sponsorloop en de feestavond op het schoolplein waren weer als vanouds. Leerlingen van alle groepen verdiepten zich in het thema klimaat wereldwijd (een van de Global Goals) en maakten er werkstukken over.

In het Leijpark was het op 29 juni een drukke boel met 400 leerlingen die meededen aan de sponsorloop (de kleintjes bleven dichtbij school). Met veel enthousiasme en plezier werden vele rondjes gelopen en af en toe was er een pauze-act langs de route, verzorgd door de docenten. Met de verzamelde stempels konden de kinderen de toegezegde euro's daarna inzamelen bij familie en vrienden. Deze stonden de kinderen aan te moedigen langs het parcours.

Later dit jaar bleek er ruim 16.000 euro bij elkaar te zijn gelopen.

sponsorloopWát een mooie opbrengst voor beter onderwijs in Matagalpa! En dankzij Wilde Ganzen, die er nog een derde bijlegt, kunnen we veel verschillende projecten steunen: materialen voor aantrekkelijke reken- en sportlessen, workshops voor docenten om schooluitval te voorkomen, het repareren van toiletten en installeren van watertanks op een aantal scholen, een project voor ondernemende studenten en steun voor kindercentrum las Hormiguitas.

Veel dank aan alle kinderen, docenten en vrijwilligers!