logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

Jan Vugts op bezoek in de bibliotheek van MatagalpaApril 2023 - Het huidige politieke klimaat in Nicaragua en de neutrale koers van de Stedenband doet Jan Vugts besluiten afscheid te nemen van de Stedenband Tilburg-Matagalpa. Jan is van nu af aan geen vrijwilliger meer. De staat van dienst van Jan is groots en daarom kan dit niet zonder een groot woord van dank voorbij gaan.
Jan is vanaf het begin -1984- meer dan betrokken geweest bij het werk van de Stedenband, lange tijd als coördinator. Matagalpa zit in zijn DNA, zou ik bijna zeggen. Jan was in de jaren van zijn coördinatorschap een begrip in Matagalpa, veel mensen en organisaties kenden 'Juan Boeks' (zo spraken ze zijn naam uit). Nadien gaf Jan prioriteit aan zijn bedrijf Bureau Ver(?)antwoord, hij organiseerde toen ook een koffiereis naar Nicaragua. De koffie liet hem niet los en dus nam Jan zitting in de koffiewerkgroep, waar zijn expertise alle ruimte kreeg. Steun aan de koffieboeren in de regio Matagalpa werd een belangrijk doel. Daarvoor was Jan mede-organisator van spinningdagen en zette hij met anderen de Vuelta uit, een jaarlijkse fietstocht van de Stedenband door de regio Tilburg.

15648 Jan Vugts veilt schilderijen tijdens viering 10e verjaardag Stedenband5Jan Vugts speecht ergens wrs bij Mundial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij als mede-vrijwilligers van de Stedenband Tilburg-Matagalpa betreuren zeer het besluit van Jan, ofschoon we begrip hebben voor het motief. De situatie van nu in Nicaragua is totaal een andere dan in de jaren tachtig. We hebben overigens alle vertrouwen in de activiteiten die Jan ongetwijfeld gaat ondernemen. We denken bijvoorbeeld aan zijn strijd tegen voedselverspilling.
Het klinkt wellicht als een cliché, maar we menen het van harte: hartelijk dank en alle goeds in jouw toekomst, Jan!

Toon Oomen

Op de foto's zie je Jan, aan het werk in Matagalpa (bibliotheek, comedor, overleg) en in Tilburg (Mundial en 10 jaar Stedenband).