logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

materialen CovidMei 2023 - In Matagalpa zijn meerdere projecten tegelijkertijd in uitvoering. Dit komt omdat onze fondsen tegenwoordig eenmaal per jaar - via Wilde Ganzen - naar Matagalpa gaan. Voor de administratie en de verantwoording is dat efficiënter en goedkoper.

Wat wordt er gedaan?

Fumdec, de organisatie die microkredieten verstrekt aan kansarme vrouwen, ontving een bedrag om groepen vrouwen te trainen over het werken met kredieten.

De universiteit UNAN heeft een nieuwe groep ondernemende studenten gereed staan die hun Beste Idee willen ontwikkelen. Onze Stedenband betaalt het prijzengeld dat onderdeel is van de challenge. Docenten van de zusterscholen en van kindercentrum las Hormiguitas doen mee aan verschillende bijscholingen en workshops.

Hormiguitasproj Quebrada Hondasdg4WILDE GANZEN LOGO 2019 Compact pay offOok allerlei materialen die nodig zijn voor de workshops en het werken met de kinderen worden gefinancierd. Een bijzondere bijscholing is het project Stop Kinderarbeid, waar de onderwijsvakbond zich hard voor maakt. En op de Pabo wordt een heus wiskundelab opgezet, zodat studenten zich met meer en nieuwe materialen kunnen voorbereiden op het geven van rekenles aan kinderen van de basisschool.

Tot slot worden op een aantal scholen de voorzieningen verbeterd: een wateropslag op de school Solingalpa en verbeterde toiletten op de scholen Tomas Borge en Quebrada Honda. Daarbij komen ook nog materialen voor een betere hygiëne.

Dankzij donaties van Tilburgse scholen, individuen, bijdragen van bezoekers van LunaLunaLuna, de verkoop van vogeltjes én de premie van Wilde Ganzen zijn deze projecten met een totale waarde van 40.000 dollar in uitvoering. Veel dank aan allen die bijdroegen!