logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

IMG 7411Oktober 2023 - Afgelopen september had Yuverta mbo Tilburg het genoegen om muurschilder Manuel Alániz uit Nicaragua twee weken lang te verwelkomen. Samen met de studenten wist Manuel twee prachtige muurschilderingen voor het trappenhuis te ontwerpen met een krachtige boodschap van de Sustainable Development Goals (SDG's).

Yuverta mbo Tilburg, een onderwijsinstelling die gericht is op het opleiden in duurzame vakgebieden, was vereerd om Manuel Alániz voor een tweede keer te mogen verwelkomen. Gedurende zijn verblijf kregen de studenten de kans om hun creativiteit te bundelen en met Alániz samen te werken aan het verwezenlijken van inspirerende ontwerpen die in lijn waren met de SDG's.

Manuel close upstudenten helpen meework in progresstrots op het resultaatmural 2 in trappenhuisDe opleiding 'Adviseur duurzame leefomgeving' en 'Milieu-inspecteur' bij Yuverta mbo Tilburg zijn nauw verbonden met de principes van duurzaamheid en de SDG's. De eerste opleiding richt zich op het creëren van duurzame steden en gemeenschappen, waarbij aandacht wordt besteed aan thema's als positieve gezondheid, circulaire economie en sociale cohesie. De tweede opleiding, 'Milieu-inspecteur', legt de nadruk op het waarborgen van de kwaliteit van het leven op het land en in het water.

De studenten werden gevraagd om creatieve ontwerpen te maken die deze thema's op een visueel aansprekende manier zouden vertegenwoordigen. De ontwerpen die werden aangeleverd waren divers; van het vergroenen van steden tot het benadrukken van het belang van biodiversiteit.

De samenwerking tussen Manuel Alániz en de studenten van Yuverta mbo Tilburg is een inspirerend voorbeeld van hoe kunst, onderwijs en duurzaamheid elkaar kunnen versterken. De muurschilderingen zijn niet alleen visueel verbluffend, maar herinneren ons er ook dagelijks aan dat we allemaal een rol te spelen hebben bij het nastreven van een duurzamere toekomst.

Thomas Noordeloos

Het muurschilderproject is gerealiseerd ism LBSNN en gefinancierd uit het EU-programma DEAR.