logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

Jan en Hettie in actieAnneke geniet21 januari 2020 - Ongeveer dertig deelnemers sprongen zondag op de fiets voor de koffieboeren in Matagalpa. En met succes! Er is zevenhonderdvijftig euro opgehaald. De opbrengst van de spinningmarathon wordt gebruikt om kleine koffieboeren in Matagalpa te ondersteunen.

Mede-organisator Jan Vugts (samen met Hettie op de foto): “Met de steun van deze spinning geven we trainingen. Zo worden er onder andere trainingen gegeven in het verbeteren van de producten en in het omgaan met klimaatverandering.”

De deelnemers konden kiezen voor een of twee uur fietsen. De actieve vrijwilligster van de Stedenband, Louise Donjacour, heeft de twee uur volgemaakt. “Ik heb nog energie over. Ik doe dit vooral omdat ik wil dat er meer aandacht komt voor Nicaragua. Het land leeft hier niet zo.’’

Naast inspanning was er ook tijd voor ontspanning, mandarijntjes en gezelligheid. Deelneemster Anneke van Luijken (foto) hield het bij een uurtje. “Ik heb mij flink in het zweet gewerkt, maar ik kom ook om vrienden te zien. Een beetje kletsen. En dat was zeker leuk!’’, zegt zij lachend.

Stedenband Tilburg-Matagalpa is goed bezig. Op naar de volgende actie, de Scholierencompetitie in maart.