CMV corona3 april 2020 - Onze partnerorganisatie, het Comité Mano Vuelta in Matagalpa, deed een beroep op ons voor de financiering van banners met informatie, schoonmaaksets en handwasvoorzieningen voor 14 zusterscholen. Zij zien het als hun taak om bij te dragen aan het welzijn van de bevolking, zeker in tijden van crisis.
In tijd van drie dagen hebben ze, in overleg met de Ministeries van Onderwijs en van Gezondheidszorg, een lijst met spullen gemaakt, inkopen gedaan, banners laten maken en alles rondgebracht en overhandigd.
De meeste scholen hadden vanuit de overheid helemaal geen informatie of materiaal ontvangen, terwijl docenten en ouders zich wel degelijk zorgen maken om hun gezondheid en die van hun kinderen. De belangrijkste boodschap is dan ook: Was je handen!

 

De regering van Nicaragua stelt zich tot nu toe bijzonder op ten aanzien van de crisis;

juist met massabijeenkomsten wordt steun betuigd aan de slachtoffers van corona wereldwijd en ook voor Semana Santa (het meestal groots gevierde en ook de vakantieperiode rond Pasen) worden allerlei voorbereidingen getroffen in het land. Er is veel kritiek op deze houding. Daarom nemen diverse maatschappelijke organisaties in het land het voortouw in het nemen van preventieve maatregelen.
Tot nu toe zijn in Nicaragua vier zieken gemeld en één sterfgeval.