Corona in Nicaragua en ander nieuws

Corona in Nicaragua en ander nieuws

Nieuwsbrief

Beste nieuwslezer,
Er is veel gaande in de wereld. Ons kantoor is verlaten, we werken thuis en diverse acitiviteiten zijn afgelast of opgeschort.
Ook in Matagalpa baart het coronavirus de mensen zorgen. Gelukkig zijn velen doordrongen van het belang van preventie.

Hieronder lees je hierover en vind je ook de link naar ons mooi vormgegeven jaarverslag.

Veel leesplezier en tot in betere tijden! We hopen dat onze activiteiten in de zomermaanden wel doorgang kunnen vinden.

Ons Comité in actie ter preventie van corona

CMV corona3 april 2020 - Onze partnerorganisatie, het Comité Mano Vuelta in Matagalpa, deed een beroep op ons voor de financiering van banners met informatie, schoonmaaksets en handwasvoorzieningen voor 14 zusterscholen. Zij zien het als hun taak om bij te dragen aan het welzijn van de bevolking, zeker in tijden van crisis.
In tijd van drie dagen hebben ze, in overleg met de Ministeries van Onderwijs en van Gezondheidszorg, een lijst met spullen gemaakt, inkopen gedaan, banners laten maken en alles rondgebracht en overhandigd.
De meeste scholen hadden vanuit de overheid helemaal geen informatie of materiaal ontvangen, terwijl docenten en ouders zich wel degelijk zorgen maken om hun gezondheid en die van hun kinderen. De belangrijkste boodschap is dan ook: Was je handen!

 

De regering van Nicaragua stelt zich tot nu toe bijzonder op ten aanzien van de crisis;

juist met massabijeenkomsten wordt steun betuigd aan de slachtoffers van corona wereldwijd en ook voor Semana Santa (het meestal groots gevierde en ook de vakantieperiode rond Pasen) worden allerlei voorbereidingen getroffen in het land. Er is veel kritiek op deze houding. Daarom nemen diverse maatschappelijke organisaties in het land het voortouw in het nemen van preventieve maatregelen.
Tot nu toe zijn in Nicaragua vier zieken gemeld en één sterfgeval.


Jaarverslag 2019

Ons jaarverslag 2019 is verschenen en staat online op deze website. Als je hier klikt, kun je het openen en lezen. De jaarrekening 2019 kun je hier openen.


Onderwijsreis gaat niet door

16 maart 2020 - De onderwijsreis, die stond gepland voor de periode 10-30 april, kan vanwege het corona-virus niet doorgaan. Alle betrokkenen zijn natuurlijk erg teleurgesteld. We hopen dat de reis volgend jaar wel door kan gaan.

In Nicaragua is inmiddels ook het eerste corona geval gemeld...


Stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa -  Beneluxlaan 74, Tilburg

bankrekening NL53 RABO 0170 2385 63 - telefoon 013-5368706