logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

Filters

februari 2020

De geheel vernieuwde website van de stedenband is in de lucht! We horen graag je reactie...

...

IMG 9280Oktober 2019 - Deze maand waren we superdruk met het begeleiden van de delegatie van zeven docenten uit Matagalpa. Zij kregen een intensief programma aangeboden met workshops, scholenbezoeken en andere afspraken.

Daarnaast stonden we ook nog 'even' met onze vogeltjesrace op de Night University én vierden we ons 35-jarig bestaan. Dat was een hele leuke dag waarop we tal van vrienden en bekenden mochten begroeten.

Het werkbezoek werd door onze gasten met "500 % tevreden" geëvalueerd. Boordevol ideeën en inzichten zijn ze teruggekeerd naar Nicaragua, waar ze de kennis op hun beurt doorgeven aan collega's en aan andere zusterscholen

20190930 084640September 2019 - Basisschool Jeanne d'Arc, reeds in het bezit van een prachtige mural, heeft zich onlangs aangesloten bij de scholenbanden. De school organiseerde een project in alle klassen, waarbij het Nicaraguaanse vogeltje centraal stond, en er was een sponsorloop.

Met de opbrengst van ruim 750 euro kan de school San Antonio in Matagalpa de toiletten renoveren.

Jan en Hettie in actieAnneke geniet21 januari 2020 - Ongeveer dertig deelnemers sprongen zondag op de fiets voor de koffieboeren in Matagalpa. En met succes! Er is zevenhonderdvijftig euro opgehaald. De opbrengst van de spinningmarathon wordt gebruikt om kleine koffieboeren in Matagalpa te ondersteunen.

Mede-organisator Jan Vugts (samen met Hettie op de foto): “Met de steun van deze spinning geven we trainingen. Zo worden er onder andere trainingen gegeven in het verbeteren van de producten en in het omgaan met klimaatverandering.”

De deelnemers konden kiezen voor een of twee uur fietsen. De actieve vrijwilligster van de Stedenband, Louise Donjacour, heeft de twee uur volgemaakt. “Ik heb nog energie over. Ik doe dit vooral omdat ik wil dat er meer aandacht komt voor Nicaragua. Het land leeft hier niet zo.’’

Naast inspanning was er ook tijd voor ontspanning, mandarijntjes en gezelligheid. Deelneemster Anneke van Luijken (foto) hield het bij een uurtje. “Ik heb mij flink in het zweet gewerkt, maar ik kom ook om vrienden te zien. Een beetje kletsen. En dat was zeker leuk!’’, zegt zij lachend.

Stedenband Tilburg-Matagalpa is goed bezig. Op naar de volgende actie, de Scholierencompetitie in maart.

20190522 0932396 juni 2019 - De acties van de scholen Panta Rhei en Zonnesteen hebben meer dan 16.000 euro opgebracht voor beter onderwijs in Matagalpa. Een geweldig resultaat!

In Matagalpa gaat men dat geld onder andere inzetten voor nieuw meubilair, didactische materialen, workshops voor docenten en milieueducatie.