logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

P7260056Tilburgse leden van de onderwijsvakbond AOb steunen hun collega's in Matagalpa. Zodat deze beter worden geschoold en de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat. Speciale aandacht gaat de laatste jaren uit naar het betrekken van docenten en ouders in de strijd tegen kinderarbeid.

De leden van de AOb vinden, naast de financiële ondersteuning, de uitwisseling van informatie en contacten belangrijk. Ze stellen elkaar op de hoogte van de situatie waarin ze leven en werken. Middels bezoeken, de nieuwsbrief Het Steentje, gezamenlijke en individuele brieven, bouwen ze aan een solidaire band. Ben je docent en wil je hier ook aan bijdragen? Je bent van harte welkom!

Via de onderwijsvakbond Anden, ondersteund door de AOb, worden docenten bijgeschoold. Niet alleen op het gebied van didactiek en pedagogiek, maar ook met betrekking tot de strijd tegen kinderarbeid. Ze leren hoe ze het onderwerp kunnen bespreken met de ouders en slagen er zo in om meer kinderen naar school te krijgen en op school te houden. Dit speelt met name in de dorpen in de bergen van Matagalpa.