logo Stedenband Tilburg-Matagalpa

kinderen met posters2De covid-pandemie gijzelde de wereld in het voorjaar van 2020; alles kwam even stil te liggen. Het onderwijswerkbezoek aan Matagalpa, dat al een jaar was uitgesteld, kon helaas niet doorgaan. Sinds de zomer proberen onze partners de projecten op de scholen weer doorgang te laten vinden. Met het lopende project, gefinancierd met acties van Tilburgse scholen en Wilde Ganzen in 2019, wil het Comité Mano Vuelta onze zusterscholen vriendelijker, creatiever en groener maken.

Meerdere workshops zijn inmiddels georganiseerd, waaraan tientallen docenten hebben deelgenomen. Zij worden geschoold in 'opvoeden met tederheid', handvaardigheid, sociale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, het groener maken van de schoolomgeving en het scheiden van afval. De workshops gaan gepaard met de overhandiging van materialen op de scholen, zoals voorlichtingsposters, knutselmaterialen, planten en jonge boompjes en afvalemmers. In het voorjaar kregen de scholen ook voorlichtingsmateriaal en reinigingsmiddelen ter preventie van corona uitgereikt.

Klik op Lees meer om meer foto's te zien.

 

boompjes en struiken planten bij scholencovid poster project maartcreatieve workshopmaterialen voor scholenposter recyclingworkshop docenten